Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jan Kovalsky tomasz1 d Adam Nowicki Paweł W (2135 niezalogowanych)
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Ciężko tak wyliczyć.. nie znamy twojej sytuacji.. nie wiemy czy masz rodzine .. dzieci .. mieszkanie .. rozwiedziony.. ile czasu w No
,co masz udokumentowane i czy masz podstawy zeby to odliczyć..
jeśli jesteś sam to jako pendler teoretycznie powinieneś być w PL co 3 tygodnie.. mi w stavanger odrzucili odliczenia ,
a jako kawaler byłem w PL 9 razy w roku
Na pierwszy rzut oka to jakoś mało tego podatku zapłaciłeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
brus78 napisał:
Ciężko tak wyliczyć.. nie znamy twojej sytuacji.. nie wiemy czy masz rodzine .. dzieci .. mieszkanie .. rozwiedziony.. ile czasu w No
,co masz udokumentowane i czy masz podstawy zeby to odliczyć..
jeśli jesteś sam to jako pendler teoretycznie powinieneś być w PL co 3 tygodnie.. mi w stavanger odrzucili odliczenia ,

www.skatteetaten.no/no/person/skattekort...katteberegning-2012/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Yatsek napisał:

www.skatteetaten.no/no/person/skattekort...katteberegning-2012/[/quote]

Ciekawy kalkulator pewnie wielu ciekawskich z niego skorzysta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
brus78 napisał:Ciekawy kalkulator pewnie wielu ciekawskich z niego skorzysta
Raczej standard , by w przybliżeniu wiedzieć , na co można liczyć , zanim faktycznie przyjdzie wstępne rozliczenie ze Skatt...
---
Nie ciekawskich a Ludzi rozumnych , którzy nie dają się łapać na Lep takim jak ty i tobie podobnym z Domorosłymi biurami podatkowymi na czele ,
---
Które zresztą , by było śmieszniej , własnie z tego kalkulatora korzystają , zgarniając nienależną im kasę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
brus78 napisał:Ciekawy kalkulator pewnie wielu ciekawskich z niego skorzysta
Raczej standard , by w przybliżeniu wiedzieć , na co można liczyć , zanim faktycznie przyjdzie wstępne rozliczenie ze Skatt...
---
Nie ciekawskich a Ludzi rozumnych , którzy nie dają się łapać na Lep takim jak ty i tobie podobnym z Domorosłymi biurami podatkowymi na czele ,
---
Które zresztą , by było śmieszniej , własnie z tego kalkulatora korzystają , zgarniając nienależną im kasę .

jest mala roznica pomiedzy enkel a avansert skatteberegning....
na nasze potrzeby "na oko" ten enkel w zueplnosci wystarczy... ale avansert podaje juz nawet numery kodow do konkretnych rubryk. np. 10% standardfradrag to bedzie 3.3.7. i tej informacji w enkel nei bedzie... ale to taki maly szczegol... to tylko chodzi o info czy jest sie pod czy nad kreska... no i na bieaco mozna sie sprawdzac... albo po wyplacie feriepenger... obliczyc w glowie ile to jeszcze tygodni zostalo.. i mozna wtedy juz cos planowac, a nie nagle byc zaskoczonym...
www.skatteetaten.no/no/Person/Skattekort...ert-skatteberegning/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Witam...Dziwią mnie trochę Wasze hipotetyczne wyliczenia, bo przecież te ostatnie wpisy są z 20 marca,a 19 marca kto chciał to mógł dostać rozliczenie ze Skattu na maila!

miras7707 napisał:
190 nok jest,mam pytanie zarobiłem w 2012 316000 nok zapłaciłem 80000nok podatku rozliczając się jako pendler,mam udokumentowane 85000,na jaki zwrot mogę liczyć z urzędu

Przecież te 80 tysi to była tzw.ZALICZKA na podatek,a jeżeli rozliczYsz się jako pendler, BO Skatt raczej nie zrobi tego za Ciebie - mam tu na myśli te udokumentowane 85 tyś.- natomiast podobnej wielkości kwotę ujmie Ci z dochodu(jako wolną kwotę od podatku) ,to już masz 170! Do tego jeszcze trochę odejdzie za dojazdy do pracy i do Polski to na"moje oko" podatek "ZAPŁACISZ" OD KWOTY...pi razy oko 130 - 135 tyś...Należny podatek wyniesie wtedy w granicach 50 tyś...resztę oblicz sobie sam

brus78 napisał:

A do brusa78 mam pytanie: Czy naprawdę można być...samotnym pendlerem??? No i po co Ci wiedzieć czy chłopak ma dzieci???!!! ...No ale za to na..."drugi rzut oka", to chyba jednak sporo za dużo zapłacił I Ty chcesz rozliczać"kolegów"???

PS. Popraw mnie jeśli się pomyliłem,bo nie uważam się za nieomylnego...no a może zrobią to inni?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
negreb napisał:
Czy naprawdę można być...samotnym pendlerem???
musisz latac co 3 tygodnie musisz miec swoje wlasne cos w PL.... tam jestes zameldowany, a w NO masz d-nummer.... mozna.... tylko ciezko udowodnic.... ale mozna....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok